Пирот – Нишка Баня – Ниш – Дяволският град

15.05 – 17.05.2020 г.
3 дни / 2 нощувки
ЦЕНА: 210 лв

1 ден: Бургас – Пирот – Ниш – 580 км
03:00 Отпътуване от Бургас, ул. Булаир с/у Хим. чистене, 03:15 Младежки дом

 • Погановски манастир

  Погановски манастир

  Посещение на Погановският манастир „Св. Йоан Богослов“ /1395 г/ До преди около 100 години Погановски манастир е бил в пределите на България и подчинен на Българската православна църква – един от най-посещаваните от българи в Сърбия.

 • Пиротската крепост /Момчилов град или Момчилово кале/. Построена през XIV в. от местния български владетел Момчил Войвода.
 • Музей на Понишавието (Старата къща) или къщата на Мале Ристе от 1848 година. Тя била дом на местния богат търговец Христо Йованович, известен като Мале Ристе, защото бил много дребен човек. Но бил умен и хитър и успял да построи голяма къща, въпреки строгия режим на турците и дори да ги накара да се кланят когато влизат в дома му
 • Опътуване за Нишка баня. Настаняване в хотел

  2 Ден:
  Закуска. Отпътуване за Ниш.
 • Нишка крепост

  Нишка крепост

  Пешеходна разходка в центъра на Ниш: Площадът на Освобождението, в центъра на който е Паметникът на освободителите на града, издигнат през 1936г; сградата на Кметството, построена за седалище на Народната банка; Националният театър; Крепостта от 18 век, на мястото на която се е намирало първото римско укрепление под името Найсус; дворецът “Бановина”, построена през 1886г като административна сграда и полицейски участък, а днес е седалище на Нишкия университет. Посещение на най-големия търговски център. Свободно време.

 • Дяволският град

  Дяволският град

  Отпътуване за Дяволския град – гордостта на Сърбия  и отговорът на Белоградчишките скали в България. Сходни помежду си с необяснимата уникалност на формите и участието им в един от най-значимите световни конкурси на новото хилядолетие – „Нови 7 чудеса на природата”.

 • Църква „Света Петка” Земята около нея е осеяна с хиляди парчета плат. Това са молитвени парчета. Според вярванията на местните, те имат лечебни свойства. Открита рана трябва да се наложи няколко пъти с парче плат, потопено в лечебната вода на извора и да остане превързана с него вътре в църкРезултат с изображение за димитровград сърбиявата. Така раната минавала. Отпътуване за Ниш. Нощувка

  3 ден: Закуска. Отпътуване за България. Спирка в сръбския Димитровград.

Цената включва:
* Транспорт с лицензирани
   транспортни средства
* 2 нощувки със закуски
* Водач от агенцията

Цената не включва:
* Входове в посещаваните обекти

* Разходи от личен характер